Gemeentearchivaris Rob Urban

Mijn naam is Rob Urban, woonachtig in het Land van Maas en Waal, en sinds 11 januari werkzaam als gemeentearchivaris van de gemeente Ede.

In Nijmegen heb ik geschiedenis gestudeerd aan de toenmalige Katholieke Universiteit van Nijmegen. Na deze opleiding heb ik de master Archiefwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd. In 2019 heb ik de master Business Process Management and It afgerond aan de Open Universiteit.

Ik ben jarenlang werkzaam geweest aan de voorkant van de informatievoorziening. In verschillende functies was ik onder andere verantwoordelijk voor kwaliteitsbeheer, digitalisering, beleid, archiefbeheer, projecten, vervanging en aansturing van medewerkers. In 2020 ben ik begonnen als archivaris bij de gemeente Veenendaal.

Een goede onderlinge samenwerking tussen de gemeente en de verschillende erfgoedinstellingen die de gemeente Ede rijk is, vind ik van groot belang.