Digitale tafel bij afdeling Burgerzaken

Sinds deze week staat er in de hal van de afdeling Burgerzaken een digitale tafel. Met deze tafel kunnen  mensen die even moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn om hun rijbewijs of paspoort op te halen het Edese erfgoed bekijken. Alle verhalen uit de kennisbank zijn te vinden op de kaart van Ede; oude topografische kaarten zijn geprojecteerd over de huidige kaart.

Met de app Collectie Ede worden voorwerpen en foto's uit de collecties van de musea in de Gemeente Ede getoond evenals de fotocollectie van het Gemeentearchief. Verder zijn er filmpjes over de musea van Ede en voor kinderen is er de 'hisquiz'.

Deze tafels zijn ook te vinden bij Museum Lunteren, het Kijk- en Luistermuseum in Bennekom, museum Vliegbasis Deelen, het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo, het Platform Militaire Historie (de Smederij) en bij Cultura.