Gefeliciteerd met Ede!

Boom planten in Lunteren, december 2018

Een maagd, speer, hoed en bijbel. Waar doet u dit aan denken? Samen vormen ze het wapen van gemeente Ede. De komende tijd vieren we dat de gemeente Ede en het wapen al 200 jaar bestaan.

De geschiedenis

In 1812 ontstonden er vier gemeenten. Dit waren Bennekom, Ede, Lunteren en Otterlo. De Hoge Raad van Adel stelde in 1816 het wapen van Ede vast. Vanaf 1818 werden de vier gemeenten de gemeente Ede, zoals we het nu kennen.

Ontmoetingsplek

We planten het komende jaar in al deze dorpen een boom. Hiermee vieren we de eenwording met Ede. De eerste boom werd vorig jaar in Lunteren geplant. Dit eerste boom dit jaar wordt in Otterlo geplant. Bij de bomen plaatsen we een bankje zodat mensen elkaar kunnen ontmoeten. Ook komt er een bord met meer informatie.

Otterlo

Op vrijdag 8 maart om 11.00 uur wordt de boom geplant in het plantsoen langs de Harskamperweg te Otterlo waar ook het monument van het Rode Kruis staat. Iedereen is van harte uitgenodigd om daar bij te zijn!