Lopen door de ijzertijd in Park Reehorst

Lopen door de ijzertijd en middeleeuwen in Park Reehorst

Heb je altijd al eens willen weten hoe het er in Ede pakweg 2100 jaar geleden uit heeft gezien? Of heb je je altijd al eens een middeleeuwse boer willen voelen? In Cultura Erfgoed kan het!

Aan de hand van de resultaten van de opgravingen onder de huidige nieuwbouwwijk Park Reehorst (het oude sportpark Oranje) weten we precies hoe het er op die plek in de ijzertijd en middeleeuwen uit heeft gezien. We hebben twee virtuele werelden laten maken, waardoor je met behulp van een Virtual Reality bril ook zélf een kijkje kunt nemen in het oude Park Reehorst.

Zo kun je bijvoorbeeld door een boerderij uit de ijzertijd lopen. Die boerderijen waren destijds een stuk primitiever dan nu het geval is. Mensen en dieren woonden onder een dak. En dat dak was niet zo waterdicht als nu!

De boerderijen in de middeleeuwen waren in Park Reehorst een stuk groter, soms wel 28 meter lang! Stel je eens voor dat je dat allemaal schoon moest houden!

Kom zelf de verschillen bekijken en waan je voor even in het oude Ede!

Je kunt de virtuele werelden komen bekijken in Cultura Erfgoed, op de tweede verdieping van Cultura aan de Molenstraat 45, iedere maandag van 11 tot 15, woensdag van 13 tot 17 en in de even weken op donderdag van 13 tot 17.

Naar overzicht