Wij zoeken een nieuwe gemeentearchivaris

Als Gemeentearchivaris van Ede, Barneveld en Scherpenzeel werk je aan de ambities van de drie gemeenten. Je komt in dienst van de gemeente Ede en wordt aangewezen als gemeentearchivaris van de drie gemeenten. Je bent boegbeeld op het gebied van erfgoed en zet stappen in de digitale toegankelijkheid van informatie. Jij hebt gevoel voor het verleden én de toekomst. Solliciteer en maak werk van Ede, Barneveld en Scherpenzeel!

Als gemeentearchivaris Barneveld, Ede en Scherpenzeel neem je partijen mee in de ontwikkeling van digitale beschikbaarstelling van archief. Je opereert als erfgoedboegbeeld en werkt daarin samen met externe en interne partijen. Je neemt verschillende rollen in. Je kunt projecten leiden, onderzoek uitvoeren, adviseren en besluiten nemen op openbaarheid. Je hebt affiniteit met educatie en werkt graag samen met de vele vrijwilligers van de gemeentearchieven.

Als gemeentearchivaris beheer je de archiefbewaarplaats en houd je samen met de archiefinspecteurs toezicht. Je bent dan ook op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegankelijkheid van informatie. Je beheert bovendien de gemeentelijke kunstcollectie. Je adviseert op het gebied van e-depot, DMS en andere systemen en je speelt een rol in het formuleren van kaders voor de digitale informatiehuishouding van de gemeente. Je draagt bij aan de beschikbaarstelling van informatie om de (digitale) dienstverlening te verbeteren.

We hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in een samenwerking tussen de archieven van Ede, Barneveld en Scherpenzeel. Je verdeelt je aandacht dus over drie organisaties. Dit doe je samen met de nog aan te stellen Afdelingsmanager Archief voor Ede en Barneveld. Je hebt een heldere visie op de bijdrage die het gemeentearchief moet leveren om de grote opgaven in de samenleving te realiseren/ondersteunen. Je kent jezelf en bent je bewust van je eigen gedrag en de invloed daarvan op anderen. Je staat open voor feedback en je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Wil jij het verleden én de toekomst van Ede vormgeven? Ga dan naar de vacature op de website van Ede en reageer. Je kunt reageren t/m zondag 1 maart 2020. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 11 maart 2020.

Voor meer informatie over deze vacature:
Anthony Steinvoorte, Concerndirectie via of 0318-680185

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Ruben van de Pol, Recruiter via of 06-39878406.