Woensdag 22 mei Historisch Café in Cultura Erfgoed

Woensdag 22 mei is er weer een Historisch Café in Cultura, Molenstraat 45. Aanvang 20.00 uur, koffie en thee staan klaar in Cultura Erfgoed op de 2e verdieping vanaf 19.30 uur. De lezingen vinden plaats in zaal 'Foyer'.

Wapen en vlag van Ede

Ds. Arie Romein begint om 20.00 uur met de eerste lezing over ‘ Wapen en vlag van Ede”, oorsprong en betekenis van twee representatieve symbolen. In februari 2015 verscheen hierover in Ede Stad een eerste artikel van zijn hand. Deze lezing staat in het teken van 200 jaar gemeentewapen.

Kenniscampus Ede

Piet Pieterse vertelt over de totstandkoming van het Historisch Bericht 'Van Zandweg tot Kenniscampus, Kenniscampus Ede, een inspirerende omgeving voor studie, werk en wonen‘. Pieterse voerde vele gesprekken met leerlingen, studenten, leraren, bestuurders en politici. Na de lezing wordt het boek gepresenteerd. Het boek is deze avond te koop in Cultura voor € 12,50. Daarna is het voor € 17,50 te koop bij het Gemeentearchief en in Cultura Erfgoed.

De avond is vrij toegankelijk, wel graag voor 17 mei aanmelden via of bel 140318.