Foto's en kaarten

Bent u op zoek naar een oude dorpsbeelden of zoekt u oude kaarten? In de digitale collecties op ons portaal Archieval kunt u zoeken in de collecties van Gemeentearchief Ede en Barneveld. Veel afbeeldingen van Gemeentearchief Ede vanaf 1940 zijn offline gehaald. U ziet daarvan alleen nog de beschrijving. In de studiezalen van Gemeentearchief Barneveld en Ede en in Cultura Erfgoed zijn alle afbeeldingen nog wel digitaal zichtbaar.

Ede op de kaart

Op deze website is informatie te vinden op gebied van archieven, archeologie, monumenten, landschap, stedenbouw, kunst en cultuur, beschikbaar bij de gemeente Ede. U kunt zoeken door middel van trefwoorden of direct op de kaart. Ook de Kennisbank staat in EdeopdeKaart.

Afbeeldingen bestellen

U kunt vanuit de digitale collecties kopieën bestellen van de afbeeldingen. Is bij de beschrijving van de foto aangegeven dat de auteursrechthebbende nabestellingen wil afhandelen? Neemt u dan zelf contact op met de auteursrechthebbende; deze handelt de bestelling daarna voor u af.

Wij voeren de bestelling binnen een week uit. Als wij verwachten dat het langer gaat duren, nemen wij vooraf contact met u op. Heeft u de foto’s snel nodig? Belt u dan, nadat u de bestelling geplaatst heeft, met telefoonnummer 14 0318 (Ede) of 14 0342 (Barneveld).

Naar het overzicht