Vergunningen en kadaster

Wilt u de geschiedenis van een pand onderzoeken? Of zoekt u bouwtekeningen of vergunningen? Bij het Gemeentearchief Ede vindt u bouw-, sloop- en milieuvergunningen van de Gemeente Ede vanaf 1903. De historische kadastrale gegevens van de Gemeente Ede betreffen de periode 1832 - 1967. Met de Kadaster archiefviewer kunt u online onderzoek doen in de openbare registers van het Kadaster.

Bouwvergunningen en bouwtekeningen

Wilt u inzage in verleende milieu- of bouwvergunningen (waarin zich ook de bouwtekeningen bevinden) dan kiest u op deze pagina voor ‘afschrift vergunning persoon’ of 'afschrift vergunning organisatie' en u vult het aanvraagformulier in. U kunt ervoor kiezen om de stukken kosteloos in te zien in de studiezaal of direct te betalen via I-deal. Doet u de aanvraag voor inzage in bouw- of milieuvergunningen namens een bedrijf dan kunt u aangeven dat u een maandfactuur wilt ontvangen.

Lees vooraf eerst de gebruiksvoorwaarden.

Op Archieval kunt u onder Panden en Percelen ook zelf zoeken naar verleende vergunningen tot 2014. Bijvoorbeeld van het huis waar u nu in woont. Onder 'Zoeken en Zoektips vindt u de bronnen die u kunt doorzoeken.

Naar het overzicht