Zoeken door reconstructie van huisnummers Hartgers

In onze bibliotheekcollectie kunt u de reconstructie van huisnummers van de heer Hartgers opzoeken. Per (vroegere) wijk is er een apart document. Hieronder een aantal aandachtspunten die u kunnen helpen bij het zoeken in deze bron.

  • Per wijk zijn er twee documenten. Eentje met een index van straatnamen uit (circa) 1962. Als u van “nieuw naar oud” wilt werken, begint u hiermee. Vervolgens zoekt u het gevonden paginanummer op in het andere document.
  • Weet u alleen een oude aanduiding? Begin dan niet in de index met de straatnamen op alfabetische volgorde, maar in het andere document. Zoek dan het huisnummer dat u heeft op in de kolom met het bijbehorende jaartal (of daar in de buurt). Vanaf daar ziet u de voorgaande situaties aan de linkerkant en de nieuwere situaties aan de rechterkant.
  • De pagina’s met de huisnummers zijn onderverdeeld in twee delen: een deel van de pagina’s begint met de oudste jaartallen en een deel van de pagina’s bevat het vervolg hierop. Onderaan het “eerste deel” staat een verwijzing naar de pagina’s die het “tweede deel” bevat.