Studiezaal

De studiezaal bevindt zich in het raadhuis, Bergstraat 4 in Ede en is bij voorkeur op afspraak te bezoeken. U kunt terecht op:

  • dinsdag 9-12 uur
  • woensdag 13-16 uur
  • donderdag 9-12 uur
  • vrijdag 13-16 uur

Wilt u een afspraak maken?

Stuur een mail naar gemeentearchief@ede.nl en geef aan wanneer u de studiezaal wilt bezoeken. U kunt ook bellen naar telefoonnummer 14 0318. U ontvangt altijd per mail een bevestiging van uw afspraak.

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt om de studiezaal te bezoeken, vragen wij u om uiterlijk twee dagen tevoren aan te geven welke stukken u wilt inzien.

Digitaliseren op verzoek

Niet al het materiaal dat in beheer is bij het Gemeentearchief is digitaal beschikbaar. Wanneer u archiefmateriaal digitaal wenst te ontvangen, kunt u dit aan ons doorgeven. Aan deze service zijn geen kosten verbonden. U leest er meer over op de pagina Digitaliseren op verzoek.

Stukken niet openbaar?

Ga voor het inzien van niet-openbare stukken naar de pagina Over ons onder het kopje Openbaarheid en toezicht.

Onderzoekskosten

Kunt of wilt u het onderzoek niet zelf doen? U kunt ons opdracht geven het onderzoek voor u doen. De kosten hiervan zijn € 17,09 per 15 minuten.

Tarievenoverzicht

  • Werkzaamheden, verricht door het Gemeentearchief € 17,09*
  • Verzendkosten boeken € 6,00

* Tarief per kwartier, met een minimum van één kwartier

Het toesturen van een digitaal bouwdossier is kosteloos wanneer u ons het gewenste dossiernummer doorgeeft. Wilt u dat wij het onderzoek voor u doen dan zijn de kosten € 17,09 per adres. Hoe u dat onderzoek kunt doen leest u op de pagina over vergunningen.

Huisregels studiezaal

Om de studiezaal rustig en overzichtelijk te houden en om onze archiefstukken veilig te stellen, hanteren we enkele huisregels. Zo vragen we u om uw jas en tas in een van de afsluitbare kluisjes buiten de studiezaal op te bergen. Een laptop, schrijfmateriaal en werkaantekeningen mag u wel mee naar binnen nemen.

Voorzichtig blijven

Het coronavirus is nog niet weg. Daarom moeten we nog steeds oppassen dat we elkaar niet besmetten. Het blijft daarom wel verstandig om nog steeds de adviezen te volgen die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken. Denk bijvoorbeeld aan regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, afstand houden en testen bij klachten.