Studiezaal

De studiezaal bevindt zich in het raadhuis, Bergstraat 4 in Ede en is bij voorkeur op afspraak te bezoeken. U kunt terecht op:

  • dinsdag 9-12 uur
  • woensdag 13-16 uur
  • donderdag 9-12 uur
  • vrijdag 13-16 uur

De studiezaal is gesloten op vrijdag 28 juni vanwege werkzaamheden aan het gebouw.

Wilt u een afspraak maken?

Stuur een mail naar gemeentearchief@ede.nl en geef aan wanneer u de studiezaal wilt bezoeken. U kunt ook bellen naar telefoonnummer 14 0318. U ontvangt altijd per mail een bevestiging van uw afspraak.

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt om de studiezaal te bezoeken, vragen wij u om uiterlijk twee dagen tevoren aan te geven welke stukken u wilt inzien.

Digitaliseren op verzoek

Niet al het materiaal dat in beheer is bij het Gemeentearchief is digitaal beschikbaar. Wanneer u archiefmateriaal digitaal wenst te ontvangen, kunt u dit aan ons doorgeven. Aan deze service zijn geen kosten verbonden. U leest er meer over op de pagina Digitaliseren op verzoek.

Stukken niet openbaar?

Ga voor het inzien van niet-openbare stukken naar de pagina Over ons onder het kopje Openbaarheid en toezicht.

Onderzoekskosten

Kunt of wilt u het onderzoek niet zelf doen? U kunt ons opdracht geven het onderzoek voor u doen. De kosten hiervan zijn € 18,20 per 15 minuten.

Tarievenoverzicht

  • Werkzaamheden, verricht door het Gemeentearchief € 18,20*
  • Verzendkosten boeken: afhankelijk van hoeveelheid en gewicht. Wij hanteren hiervoor de tarieven van PostNL.

* Tarief per kwartier, met een minimum van één kwartier

Het toesturen van een digitaal bouwdossier is kosteloos wanneer u ons het gewenste dossiernummer doorgeeft. Wilt u dat wij het onderzoek voor u doen dan zijn de kosten € 18,20 per adres. Hoe u dat onderzoek kunt doen leest u op de pagina over vergunningen.

Huisregels studiezaal

Om de studiezaal rustig en overzichtelijk te houden en om onze archiefstukken veilig te stellen, hanteren we enkele huisregels. Zo vragen we u om uw jas en tas in een van de afsluitbare kluisjes buiten de studiezaal op te bergen. Een laptop, schrijfmateriaal en werkaantekeningen mag u wel mee naar binnen nemen.