In de studiezaal

In verband met de maatregelen rondom het corona-virus is de studiezaal alleen op afspraak te bezoeken. De tijden waarop dat mogelijk is zijn dinsdag- en donderdagmorgen van 9 tot 12 uur of vrijdagmiddag van 13 tot 16 uur. Omdat de anderhalve meter regel van kracht blijft, is er beperkt plaats. Daarom is het van belang om tijdig te reserveren.

Wilt u een afspraak maken?
Via het contactformulier kunt u uw onderzoeksdoel aangeven. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden door te nemen.

Let op: is het noodzakelijk dat u nog dezelfde week een bezoek aan de studiezaal brengt? Belt u ons dan via telefoonnummer 14 0318.

Voorschriften RIVM

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt om de studiezaal te bezoeken, vragen wij u om rekening te houden met de geldende voorschriften.

Aanvragen van stukken

Iedereen kan kosteloos onderzoek komen doen in de aanwezige archieven en collecties. In principe zijn alle archieven na 20 jaar openbaar: ze kunnen zonder beperkingen worden ingezien door wie dat maar wil. Aanvraagformulieren liggen op de tafels in de studiezaal.

Weet u tevoren al welke stukken u wilt inzien? Geef het nummer van het archief of de collectie en het inventarisnummer door via ons contactformulier. Reken hiervoor minimaal twee werkdagen voor de afhandeling. Wilt u de stukken binnen twee werkdagen inzien, dan adviseren wij u om dit telefonisch door te geven via 14 0318.

Digitaliseren op verzoek

Niet al het materiaal dat in beheer is bij het Gemeentearchief is digitaal beschikbaar. Wanneer u archiefmateriaal digitaal wenst te ontvangen, kunt u dit aan ons doorgeven. Aan deze service zijn geen kosten verbonden. U leest er meer over op de pagina Digitaliseren op verzoek.

Stukken niet openbaar?

Ga voor het inzien van niet-openbare stukken naar de pagina Over het Gemeentearchief  onder het kopje Openbaarheid en toezicht.

Onderzoekskosten

Kunt of wilt u het onderzoek niet zelf doen? U kunt ons opdracht geven het onderzoek voor u doen. De kosten hiervan zijn € 17,09 per 15 minuten.